See pole enam kellelegi uudis, et ise valmistatud toit oma pisikesele nunnule on see kõige parem ja tervislikum.

Valmistades ise oma beebile toitu, säästad raha ja oled teadlik koostisosadest. See on tervislik ning mis põhiline – maitseb hästi sinu lapsele! Beebile söögi valmistamine on lihtsam, kui sa arvad. Proovi ja sa ei kahetse!

Anname mõned retseptisoovitused, millega lapse maitsemeeli elavdada.

Avokaado-banaanipüree Foto: parents.com

Avokaado- ja banaanipüree

Koostisosad:

1 küps banaan
1 küps puhastatud, kooritud ja poolitatud avokaado
1/4 klaasi vett või piimaasendajat

Valmistamine:

1. Aseta koostisosad blenderisse või purusta mikseriga, kuni õige konsistents on saavutatud. Serveeri kohe.
2. Sobib lastele alates 4. elukuust.

Avokaadost ja banaanist saab valmistada ka maitsva smuuti väikelastele. Lisa ettevalmistatud puuviljadele 1/2 klaasi jogurtit ja püreeri, kuni saavutad selle sobiva sametise konsistentsi.

Kana-õunasupp Foto: parents.com

Koostisosad:
1 teelusikatäis oliiviõli
1 keskmine tükeldatud ja kooritud õun, millelt on südamik eemaldatud
1 tükeldatud sellerivõrse
1 väike tükeldatud sibul
1 keskmine kooritud ja tükeldatud porgand
1 purustatud küüslauguküüs
väikesteks tükkideks lõigatud nahata ja kondita kanarind
1/4 klaasi hakitud peterselli
4 klaasi vett või vähese soolaga kanapuljongit

Valmistamine:

1. Kuumuta oliiviõli suures kastmepannis keskmisel kuumusel. Lisa õunad, sibul, seller, porgand ja küüslauk. Kuumuta samal ajal segades 6 minutit. Lisa kana, petersell, vesi või kanapuljong. Lase keema, seejärel keera kuumust maha, eemalda pannilt kaas ning luba supil vaikselt podiseda, kuni kana on küps – umbes 20 minutit. Kui supp on valmis, tõsta see jahtuma.
2. Püreeri supp blenderis või tee seda mikseriga, kuni oled saavutanud soovitud konsistentsi. Supi võid panna karpidesse ja seejärel külmkappi, kus see säilib kuni kolm päeva.
3. Suurematele lastele ja täiskasvanutele sama rooga valmistades jäta vahele püreestamine. Selle asemel võid lisada hoopis 7 minutit enne supi valmimist makarone.
4. Sobib üle 9 kuu vanustele lastele.

Säilitamine sügavkülmas
Kasuta sügavkülmutamisel jääkuubikureste. Jaga igasse lahtrisse võrdselt püreed, kata rest fooliumpaberiga ja pista külmikusse. Kiiretel aegadel on hea seda soojendada. Väldi soojendamist mikrolaineahjus.

Allikas: Parents.com

Autor

Maria on hariduselt alushariduse pedagoog (lõpetanud TÜ Cum laude). Elab Tallinnas ning kasvatab abikaasa Kaarliga kolme last. Maria on üks Nupsu.ee asutajatest.

2 kommentaari

  1. Mina olen kõik toidud ise teinud.Vahest sugulased tõid purgi omi aga neid ei söödud.Ainuke asi mis ma poest vahest ostsin oli porgandi mahl või mehu vms 🙂
    Ise on teha odavam ja sa tead mida sa tegelikult oma beebile söödad!
    Niikuinii on ju emmed lastega kodused mis siis viga teha mässata püreedega 🙂

  2. Minul esimene laps sõi vaid poepurgi toite. Kodused sülitati kõik välja.
    Teine laps on jällegi täiesti kodus tehtud toidu peal. Poeomade peale raputatakse pead, sülitatakse välja.
    Koduseid püreesid on tõesti lihtne teha. Maalt saab juurvilja 🙂 Ja saab suurema koguse teha sügavkülma 🙂
    Retsepte -mida teha? saab kas poepüreede pealt, http://www.2in1.ee/beebitoidud/ või mõtled ise välja 🙂

Lisa oma kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.