Madleen Simson ja Egle Oja soovitavad oma raamatus “Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele “tervislikke retsepte, mis sobivad erinevate toidutalumatuste all kannatavatele inimestele. Alljärgnevalt anname mõned hommikusöögi soovitused.

Tatrapätsid

2 tassi tatrajahu, 2 muna, veidi soola, 1-2 tassi vett, 1/2 -1 tl soodat. Segada kõik koostisosad ja küpsetada pannil palmirasvas.

Riisikakud

1-2 tassi riisijahu, 2 muna veidi soola, vett, veidi soodat. Segada kõik koostisosad. Võib lisada päevalille-või linaseemneid, veidi lina- või kanepijahu. Suvel lisada rohelisi ürte. Kõige paremini maitsevad soojalt.

Hüpikute müsli

Umbes 2 tassi riisihelbeid, 1 kuubikuteks lõigatud õun, 1 kuubikuteks lõigatud apelsin ( või muid puuvilju ja marju, sõltuvalt talumatusest), veidi sukaadi, 2 spl fruktoosi, 2-3 spl linaseemneid ( või muid seemneid), 200 g rosinaid ( või muid kuivatatud ja hakitud puuvilju), 1 spl jaanikaunajahu, soovi korral pähkleid.

Segada kõik koostisosad ja valada üle riisipiima või puhta veega. Valmistada eelmisel õhtul, kuna segu peab mõnda aega seisma.

Riisikettad munavõidega

Munavõie: keedetud munad, murulauku või tilli, veidi rapsiõli, soola; võib lisada ka peeneks hakitud paprika-või kurgikuubikuid.

Purustada keedetud munad kahvliga. Munavõie tuleb väga ilusa välimusega, kui kasutada hästi kollaseid mahemune, maitserohelist ja punast paprikat.

Riisikettad (galetid) on kiire ja mugav hommikusöök: peale võib määrida piimavaba margariini, sellele asetada sinki, kala, keedumuna, moosi, mett või mida iganes, mis maitseb. Soolaste puhul võib lisada kurgi-paprikaviile ja suvel kindlasti lehtsalatit.

Autor

Maria on hariduselt alushariduse pedagoog (lõpetanud TÜ Cum laude). Elab Tallinnas ning kasvatab abikaasa Kaarliga kolme last. Maria on üks Nupsu.ee asutajatest.

Lisa oma kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.